Van Geenstraat feestelijk in gebruik genomen

De basisschoolleerlingen van De Wegwijzer hebben de Van Geenstraat donderdagochtend 23 mei officieel in gebruik genomen. Zij deden dit op geheel eigen wijze met onder meer skeelers, fietsen en skateboards.

Slagboom

Nadat wethouder Van Nieuwenhuizen, verantwoordelijk voor verkeer, de slagboom opende, gingen daar 140 leerlingen onderdoor, van groep 3 tot en met groep 8. Vervolgens was er een korte toespraak waarin omwonenden bedankt werden voor hun geduld en iedereen die een aandeel had tijdens de werkzaamheden voor zijn of haar inzet. Waarna er ruimte was voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Comfort en veiligheid

“Een weg die van vitaal belang is voor een goede doorstroom binnen Putten verdient goed onderhoud. En persoonlijk ben ik er trots op dat deze weg ook een echte upgrade heeft gekregen wat betreft gebruikersgemak en veiligheid”, aldus de wethouder.

Stiller en groener

Deze belangrijke doorgaande weg is voorzien van een gloednieuwe en geluid reducerende laag asfalt en er zijn meerdere punten ter bevordering van de veiligheid aan de weg toegevoegd. Het enige dat nu nog ontbreekt zijn de toekomstige bomen en planten. Wethouder Van Nieuwenhuizen: “Samen met de buurtbewoners hebben we overlegd over welke boomsoorten we hier konden inplanten.” Deze worden na de zomer aangeplant.