Parkeren in Putten

 • Parkeren en blauwe zone

  In de gemeente Putten kunt u gratis parkeren. Wel is een parkeerschijfzone ingesteld in de winkelstraten en op de aangegeven parkeerterreinen.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Als u gehandicapt bent, kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen vlakbij uw huis. De gehandicaptenparkeerplaats is alleen voor uw eigen auto. In uw woonomgeving moet een krapte in beschikbare parkeerruimte zijn. Zodat parkeren op acceptabele afstand van uw woning niet mogelijk is. Wij beoordelen of hier sprake van is en kijken naar de verkeersveiligheid.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Heeft u een handicap? Zit u in een rolstoel? Kunt u niet verder lopen dan 100 meter met stok of krukken? En duurt dat al meer dan een half jaar? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen.

 • Parkeerontheffing

  Bewoners en bedrijven kunnen een parkeerontheffing aanvragen voor het (tijdelijk) parkeren in een blauwe zone. Of bewoners en bedrijven kunnen een ontheffing aanvragen voor het parkeren op wegen of gebieden die verboden zijn voor auto’s en andere voertuigen. U vraagt dan een (korte) ontheffing parkeerverbod aan voor het laden, lossen of (ver)bouwen in het gebied. Denk hierbij aan winkelpromenades of autovrije zones.