Wat kunt u doen aan veiligheid?

 • Burgernet

  In samenwerking met de politie, brandweer, Openbaar Ministerie en ondernemers werkt uw gemeente aan veiligheid en leefbaarheid. Maar de belangrijkste partner bent ú! U kunt zelf een bijdrage leveren aan een prettige en leefbare woonomgeving. Meld u daarom aan voor Burgernet!

 • Veilig online

  Digitale criminaliteit, ofwel cybercrime, neemt steeds meer toe. Onder cybercrime verstaan we misdaden die online gepleegd worden, zoals internetoplichting, afpersing via e-mail en phishing. Om u te waarschuwen en bewust te maken over hoe u zich kunt beschermen tegen cybercrime en digitale criminaliteit, hebben we de volgende tips.

 • Meld een vermoeden

  Heeft u een vermoeden dat er ergens “iets niet in de haak is”, bijvoorbeeld de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Dan kunt u deze vermoedens online bij de gemeente melden. Dit melden kan ook anoniem.

 • WhatsApp buurtpreventie

  Op initiatief van bewoners starten in diverse buurten WhatsApp-groepen om de buurt veiliger te maken. De gemeente en de politie juichen deze initiatieven van harte toe. Omdat bewoners extra ogen en oren in de wijk zijn. Het idee van een WhatsApp-groep is om samen in uw buurt een oogje in het zeil te houden. En sneller een verdachte situatie te melden bij de politie.

 • Noodpakket

  U denkt er misschien liever niet over na, maar een noodsituatie kan iedereen overkomen. In Nederland zijn de hulpdiensten goed voorbereid op rampen en ongelukken. Daarom kunnen ze snel hulp bieden als het nodig is. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren en dan kunt u zelf ook iets doen. Een langdurige stroomuitval, overstroming, extreme hitte of storm kan gevolgen hebben voor u en de mensen om u heen. Wees hiervan bewust en bereid u voor.