Huren of kopen in Putten

Inschrijven

Als u een sociale huurwoning in Putten zoekt, moet u zich inschrijven als woningzoekende. Dit kan als u 18 jaar of ouder bent en in Nederland mag wonen. U schrijft zich in als woningzoekende op de website van hurennoordveluwe.nl. Deze inschrijving geldt ook in Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Als u vragen hebt of hulp wilt bij het inschrijven, dan kunt u contact opnemen met Woningstichting Putten.

Reageren

Woningcorporaties adverteren hun vrijgekomen woningen. Geïnteresseerden moeten zelf op een advertentie reageren. Het vrijkomende aanbod vindt u op www.hurennoordveluwe.nl. De woningzoekende met de langste inschrijfduur krijgt in principe de huurwoning toegewezen. Een klein deel van de vrijkomende huurwoningen wordt verloot.

Passend toewijzen

Houd er rekening mee dat de corporatie sociale huurwoningen passend moet toewijzen. Dat betekent dat de huurprijs moet aansluiten bij de hoogte van uw verzamelinkomen en uw huishoudgrootte.

Huurtoeslag

Wilt u weten of u huurtoeslag krijgt? Dat hangt af van:

  • Huurprijs van de woning.
  • Inkomen en vermogen.
  • Leeftijd.
  • Huishoudgrootte.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.belastingdienst.nl.

Urgentie

Heeft u om dringende reden een huurwoning nodig? Meld u aan bij een onafhankelijke urgentiecommissie. Zie hiervoor ook 'Urgentieverklaring woningzoekende'.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de verdeling van de (sociale) huurwoningen of urgentie? Neem contact op met Woningstichting Putten of een van de andere corporaties in de regio. In de Huisvestingsverordening 2020 vindt u de vastgestelde regels over de woonruimteverdeling in Putten.

Kopen

Het is ook mogelijk via een makelaar een woning te kopen in Putten. De makelaar kan u meer vertellen.

Woningstichting Putten

Spoorstraat 2

3881 BW  Putten

T (0341) 357 405.

www.wsputten.nl/

www.hurennoordveluwe.nl/