Aanmelden tijdelijke bewoning recreatieverblijf

Bent u door een persoonlijke situatie op zoek naar tijdelijke woonruimte? Dan kunt u mogelijk terecht op een vakantiepark in Putten. Hieronder leest u de voorwaarden.

Op 5 september 2019 heeft de gemeenteraad het beleidskader recreatie vastgesteld. Doel is om de verblijfsrecreatie in Putten te verbeteren. Door eigenaren van vakantieparken de mogelijkheid te geven om tijdelijk recreatieverblijven te verhuren als woning. Zo ontstaat er financieel ruimte om te investeren in het vakantiepark.

Voor u betekent het dat u, onder bepaalde voorwaarden, tijdelijk kan wonen in een recreatieverblijf. Heeft u een recreatieverblijf op een vakantiepark gevonden? U meldt zich aan bij de gemeente via onderstaand aanmeldformulier. 

Aanmelden tijdelijke bewoning recreatieverblijf online doorgeven via DigiD

Voorwaarden

U kunt onder de volgende voorwaarden in aanmerking komen voor tijdelijk verblijf in een recreatiewoning:

  • De eigenaar heeft een vergunning om het recreatieverblijf voor bewoning te verhuren.
  • U bewoont het verblijf niet langer dan 1 jaar.
  • De regeling is voor inwoners van Putten. In de afgelopen 10 jaar stond u minimaal 6 jaar in de Basis Registratie Personen (BRP) van de gemeente Putten ingeschreven. Of u staat de laatste 2 jaar onafgebroken ingeschreven in de BRP van de gemeente Putten.
  • U bent starter, ‘in-between-houses’ of zoekt een tijdelijk verblijf vanwege privéomstandigheden zoals schulden, scheiding en gezondheidsredenen.
  • U staat ingeschreven als woningzoekende op www.hurennoordveluwe.nl. Of u laat zien dat u binnen een jaar een woning gaat betrekken.
  • U geeft uw verhuizing door via www.putten.nl/verhuizen of bij de afdeling Burgerzaken.

Inschrijving Basisregistratie Personen (BRP)

Als u zich in de BRP inschrijft dan zijn wij wettelijk verplicht uw inschrijving te accepteren. Ook als u zich inschrijft in een recreatieverblijf. U kunt daaraan geen rechten ontlenen. U mag het recreatieverblijf dan ook niet permanent bewonen. 

Liever niet online invullen?

Wilt u het aanmeldformulier liever niet online invullen? Dan kunt u het formulier 'Melding tijdelijke bewoning recreatieverblijf (PDF, 203kB)' downloaden, uitprinten en invullen.

Recreatiepark

  • Putterheijde, Oude Prinsenweg 1A

Meer informatie

Contactgegevens

T (0341) 359 725