Trouwen en het buitenland

  • Huwelijk voor Nederlanders in het buitenland

    Ook als u niet in Nederland woont, kunt u hier trouwen. U of uw partner moet de Nederlandse nationaliteit hebben. U doet een melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap bij de gemeente Den Haag. Zij sturen uw melding naar de gemeente Putten. Een ambtenaar van de gemeente controleert de melding en kan aanvullende vragen hebben. De melding moet minstens twee weken voor de huwelijksdatum zijn goedgekeurd. De melding is 1 jaar geldig.

  • Registratie huwelijk trouwen in het buitenland

    Bent u getrouwd in het buitenland? U moet uw huwelijk registreren in Nederland. Dit doet u bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Het is verstandig om de buitenlandse akte in te schrijven in de gemeente Den Haag.

  • Verklaring trouwen in het buitenland

    Wilt u in het buitenland trouwen? Dan kan een verklaring van huwelijksbevoegdheid worden gevraagd. Dit is een internationaal document waarin staat dat u in het buitenland mag trouwen. Niet in elk land heeft u een verklaring nodig. Neem altijd contact op met de ambassade van het land waarin u wilt trouwen. Of met de burgerlijke stand van de plaats waarin u wilt trouwen. Let op! De verklaring van huwelijksbevoegdheid is zes maanden geldig.