Trouwen en het buitenland

  • Huwelijk voor Nederlanders in het buitenland

    Ook als u niet in Nederland woont, kunt u hier trouwen. U of uw partner moet de Nederlandse nationaliteit hebben. U doet een melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap bij de gemeente Putten. Een ambtenaar van de gemeente controleert de melding. U moet de melding minstens 2 weken voor de datum van het huwelijk/geregistreerd partnerschap doen. En de melding moet minstens twee weken voor de huwelijksdatum zijn goedgekeurd. De melding is 1 jaar geldig.

  • Registratie huwelijk trouwen in het buitenland

    Bent u getrouwd in het buitenland? U moet uw huwelijk registreren in Nederland. Dit doet u bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Het is verstandig om de buitenlandse akte in te schrijven in de gemeente Den Haag.

  • Verklaring trouwen in het buitenland

    Wilt u in het buitenland trouwen? Dan kan een verklaring van huwelijksbevoegdheid worden gevraagd. Dit is een internationaal document waarin staat dat u in het buitenland mag trouwen. Niet in elk land heeft u een verklaring nodig. Neem altijd contact op met de ambassade van het land waarin u wilt trouwen. Of met de burgerlijke stand van de plaats waarin u wilt trouwen. Let op! De verklaring van huwelijksbevoegdheid is zes maanden geldig.