Bijstandsuitkering aanvragen

Als u geen of onvoldoende inkomen heeft, komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Deze uitkering is bedoeld om uw inkomen aan te vullen tot bijstandsniveau, zodat u in ieder geval in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien. Het doel is dat u zo snel mogelijk weer zelf voldoende inkomen heeft. Daarom zoeken wij actief met u naar mogelijkheden. Denk hierbij aan het zoeken van werk. Of als dat mogelijk is, een opleiding waarvoor u studiefinanciering ontvangt.

Voorwaarden

Om een bijstandsuitkering te krijgen moet u 18 jaar of ouder zijn en in Nederland wonen. Ook uw inkomen en vermogen moeten onvoldoende zijn om in uw eigen levensonderhoud te voorzien. Er gelden wel een aantal uitsluitingsgronden. Deze staan in de Participatiewet. Daarnaast zijn er nog aanvullende, meer specifieke voorwaarden waaraan u in uw individuele situatie aan moet voldoen. Wanneer u kunt werken, bent u bijvoorbeeld verplicht om mee te werken aan een re-integratietraject.

Aanvraag

Wilt u een bijstandsuitkering aanvragen? Schrijf u dan eerst in als werkzoekende op www.werk.nl. Daarna vult u het meldingsformulier in.

Veranderingen in uw leven doorgeven

U moet veranderingen altijd direct aan ons doorgeven. Wijzigingen bepalen de hoogte van uw uitkering. Zo voorkomt u dat u later geld terug moet betalen, een verlaging van uw uitkering of zelfs een boete krijgt.

Meer informatie

Contactgegevens

T (0341) 359 611