Maatschappelijke zorg

Wilt u beschermd wonen aanvragen? Of dreigt u thuis- of dakloos te raken? Wilt u weten waar u terecht kan bij een verslaving? Of heeft u extra ondersteuning nodig? Op deze pagina vindt u meer informatie hierover.

Beschermd wonen

Beschermd wonen biedt een (tijdelijke) woonplek in een veilige woonomgeving met begeleiding. Op een beschermd wonen locatie is 24 uur per dag zorg en begeleiding. Het doel van beschermd wonen is zorgen dat mensen weer mee kunnen doen in de samenleving en mogelijk in de toekomst zelfstandig kunnen wonen.

Aanvragen beschermd wonen bij de GGD Noord- en Oost- Gelderland

Voor wie is beschermd wonen?

Beschermd wonen is voor mensen die:

  • (Tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen, ook niet met de hulp van bijvoorbeeld familie, vrienden of een hulpverlener.
  • Met psychische problemen en/of psychosociale problemen.
  • 24 uur per dag toezicht nodig hebben.
  • 18 jaar of ouder zijn.
  • In de regio Noord-Veluwe wonen.

Contact GGD Noord- en Oost- Gelderland

Heeft u vragen over beschermd wonen? Neem dan contact op met GGD Noord- en Oost- Gelderland. 

T 088 443 31 27 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

E centraletoegang@ggdnog.nl

Maatschappelijke opvang (thuis- en daklozen)

De maatschappelijke opvang biedt een tijdelijke slaap- en verblijfplek aan mensen die dakloos zijn of dreigen te raken. De maatschappelijke opvang geeft zorg, begeleiding en praktische hulp.

Aanvragen maatschappelijke opvang bij de GGD Noord- en Oost- Gelderland

Voor wie is maatschappelijke opvang?

Maatschappelijke opvang is voor mensen die:

  • Dak- of thuisloos zijn of dat dreigen te raken.
  • Verschillende problemen hebben waardoor ze niet kunnen meedoen in de samenleving.
  • 18 jaar of ouder zijn. Ook mensen die binnen drie maanden 18 worden kunnen zich melden voor de maatschappelijke opvang.
  • In de regio Noord-Veluwe wonen.

Contact GGD NOG

Heeft u vragen over maatschappelijke opvang? Neem dan contact op met GGD Noord- en Oost- Gelderland. 

T 088 443 31 27 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

E centraletoegang@ggdnog.nl

Middelengebruik en verslaving

Het kan zijn dat u problemen heeft die voortkomen uit een verslaving. Misschien kunt u niet stoppen met roken, drinken, het gebruiken van drugs of medicijnen. Ook gokken en andere kansspelen kunnen verslavend zijn. Bent u verslaafd, kent u mensen die dat zijn of hebt u overlast van de verslaving van anderen? Zoek hulp als dat nodig is. In de regio Noord-Veluwe geeft Tactus verslavingszorg hulp.

Website Tactus verslavingszorg

T 088 382 28 87

Briefadres

Een geldig briefadres is belangrijk voor het vinden van werk of het krijgen van een uitkering. Als u geen woonadres hebt, bijvoorbeeld omdat u dak- of thuisloos bent, kunt u een briefadres aanvragen.

Meer informatie over briefadres

Bijstandsuitkering

Heeft u niet genoeg inkomen of eigen geld om van te leven? Is er sprake van een huurachterstand en een dreiging van huisuitzetting? Wij helpen graag. Misschien komt u in aanmerking voor een bijstandsuitkering.

Meer informatie over bijstandsuitkering

Direct hulp

Zoekt u direct hulp, omdat een persoon een bedreiging is voor zichzelf of anderen? Of maakt u zich zorgen om een inwoner? U kunt een melding doen door te mailen naar wmo@putten.nl. Bel 112 in een crisissituatie.

Meer informatie over verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz)

Huiselijk geweld en crisis

Heeft u te maken met huiselijk geweld zoals kinder- of ouderenmishandeling? Of maakt u dat in uw omgeving mee? U kunt terecht bij Veilig Thuis. Ook vindt u meer informatie hierover op de pagina's huiselijk geweld en kindermishandeling en seksueel geweld.

Website Veilig Thuis

T 0800 2000

Meer informatie over melding huiselijk geweld en crisis

Voor spoedeisende zorg kunt u bellen naar 0900 99 555 99.

Onafhankelijke inwonerondersteuning

Wilt u graag hulp bij het regelen van passende zorg of ondersteuning? Bij een onafhankelijke inwonerondersteuner kunt u terecht met al uw vragen over zorg, ondersteuning, welzijn, wonen en/of werk. Voor onafhankelijke inwonerondersteuning kunt u contact opnemen met Putten voor Elkaar.

Website Putten voor Elkaar

T 088 784 64 64

Ixta Noa

Bent u niet in balans? Ixta Noa is voor en door mensen die ervaring hebben met een (psychische) onbalans. Bij Ixta Noa werken mensen die deze onbalans bij anderen herkennen en erkennen, omdat ze daar zelf ook last van hebben gehad. Zij zijn ervaringsdeskundigen. Vanuit deze ervaring helpen ze mensen om weer in balans te komen.

Website Ixta Noa regio Harderwijk

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden via de onderstaande overzichtspagina's: